ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

στηρίζεται από το

 ΠΑΜΕ

ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Στηρίξτε την Αγωνιστική Συσπείρωση, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο,

για σύλλογο ταξικό, όπλο στον αγώνα για τα δικαιώματα μας. 

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Ενάντια στη πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης

και της ναρκωκουλτούρας.

Ενάντια στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε με τον πλέον δραματικό τρόπο τις συνέπειες  της καπιταλιστικής κρίσης η οποία ανάμεσα στα άλλα αποτέλεσε το φόντο της δραματικής επιδείνωσης των όρων ζωής του πληθυσμού, της υποβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών και της κατεδάφισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μάλιστα πριν λίγο καιρό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ψήφισε στη Βουλή νέο  «τσουνάμι» αντιλαϊκών μέτρων με το 4ο μνημόνιο – για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου εισοδήματος, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, που μετατρέπουν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών σε «κόλαση».

Ειδικότερα στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, όπως ακριβώς έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διατηρεί και επεκτείνει με το 4ο μνημόνιο την κρατική υποχρηματοδότηση στην Υγεία συνολικά, που για το λαό και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, σημαίνει επιδείνωση των παροχών και των συνθηκών δουλειάς, διατηρεί την υποχρηματοδότηση κι υποστελέχωση των δομών πρόληψης των ναρκωτικών– θεραπείας κι επανένταξης, κρατά ως έχει το σαθρό θεσμικό πλαίσιο στα Κέντρα Πρόληψης.

 Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να αποσπάσει και την ανοχή των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με το «τυράκι» των «αντίμετρων», με την υπόσχεση ότι «αυτά τα μέτρα είναι το εξιτήριο από τα μνημόνια και την κρίση, ότι έρχεται η ανάπτυξη». Κρύβουν βέβαια ότι για να έρθει η περιβόητη «ανάπτυξη», δηλ. η ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ακόμη και για να εφαρμοστούν τα όποια ψίχουλα των «αντίμετρων», προϋπόθεση είναι οι μνημονιακοί νόμοι να παραμείνουν, οι απώλειες για τα λαϊκά στρώματα να είναι μόνιμες, με την ταυτόχρονη επιτροπεία από την ΕΕ να εξακολουθεί να ισχύει, όπως ισχύει για όλα τα κράτη- μέλη.

Την καπιταλιστική ανάπτυξη υπηρετούν βέβαια τόσο η ΝΔ μαζί με τα άλλα κόμματα- συνεταίρους του 3ου μνημονίου, όσο κι εκείνες οι δυνάμεις της καπιταλιστικής διαχείριση -δεξιά κι αριστερά- που βάζουν στο λαό ψευτοδιλλήματα (ευρώ ή δραχμή, μνημόνιο-αντιμνημόνιο) και εκβιασμούς, πίσω απ’ τους οποίους προσπαθούν να συγκαλύψουν τη βασική αιτία της κρίσης που δεν είναι άλλη από την καπιταλιστική εκμετάλλευση και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους.

Το μόνο πραγματικό δίλλημα όμως με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι ή με το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις διάφορες μορφές διαχείρισης των συμφερόντων τους ή με τους εργάτες τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας τους, το μόνο που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή χρειάζεται ένα εργατικό κίνημα χωρίς εξαρτήσεις από την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους εργοδότες. Ταξικό εργατικό κίνημα που θα ενοποιεί όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στο κεφάλαιο και τα στηρίγματά του.

Το ΠΑΜΕ ήταν αυτό που από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να προσανατολίσει τους εργαζομένους στην πραγματική ουσία του προβλήματος και να κατευθύνει την σύγκρουση προς τον πραγματικό εχθρό, που είναι  τα μονοπώλια, η ΕΕ και τα κόμματα που τους στηρίζουν.

Ο βασικός μας στόχος σαν συνδυασμός του ΠΑΜΕ στο χώρο των Κέντρων Πρόληψης, είναι να συμβάλλουμε  στο να ηττηθούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, της διαχείρισης και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, όσο και στους εκπροσώπους τους στα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα του εργατικού κινήματος. Να προωθήσουμε την ενίσχυση της συνεργασίας, για την αγωνιστική συμπαράταξη σε ταξική κατεύθυνση των εργαζόμενων στην πρόληψη και στην απεξάρτηση, δυναμώνοντας την επιτροπή αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο χώρο, κτίζουμε μέτωπο με τις οικογένειες των παιδιών της απεξάρτησης, με συλλόγους γονέων, ταξικά συνδικάτα, οργανώσεις νεολαίας. Για την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΜΕ, του μόνου που έχει ξεκάθαρα γραμμένο στη σημαία του το όχι σε όλα τα ναρκωτικά, με τον λαό ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους για μια άλλη κοινωνία και εξουσία που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γιατί επιχειρηματική δράση και καταπολέμηση των ναρκωτικών δεν συμβιβάζεται, γιατί το εμπόριο ναρκωτικών είναι σύμφυτο με την καπιταλιστική οικονομία και μάλιστα πολύ κερδοφόρο, γιατί οι τάξεις των επιχειρηματιών και η εξουσία τους αναπαράγουν τη ναρκοκουλτούρα για να μπορούν να αποχαυνώνουν και να καταληστεύουν τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γιατί η επιχειρηματική δράση και η ανάκαμψή τους προϋποθέτει την συντριβεί των δικαιωμάτων μας, εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, την υγεία, την απεξάρτηση κερδοφόρο εμπόρευμα.

Διεκδικούμε:

 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση όλων των ΚΠ και των οργανισμών της απεξάρτησης με εξασφάλιση της ανάπτυξης των προγραμμάτων πρόληψης και μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων σ’ αυτά. Εξασφάλιση της τακτικής μισθοδοσίας όλων των εργαζόμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων
 • Καμία μείωση μισθών. Επαναφορά όλων των μισθών στο προ των περικοπών επίπεδο.
 • Ενιαίο Δημόσιο Φορέα κατά των ναρκωτικών με αποκλειστική ευθύνη στην Πρόληψη, στην Θεραπεία και στην Επανένταξη με δωρεάν υπηρεσίες. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΚΠ στο νέο φορέα με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υποψήφιοι/ες για το Διοικητικό Συμβούλιο

 • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
 • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
 • Μπαβέλλα Αγγελική, Κ.Π. Αργολίδας
 • Τσούνης Ανδρέας, Κ.Π. Θεσσαλονίκης (Κεντρικού Τομέα)

Υποψήφιοι/ες για εκπροσώπηση στο ΕΚΑ

 • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
 • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
 • Μπαβέλλα Αγγελική, Κ.Π. Αργολίδας
 • Τσούνης Ανδρέας, Κ.Π. Θεσσαλονίκης (Κεντρικού Τομέα)

Υποψήφιοι/ες για την Επιστημονική Επιτροπή

 • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)
 • Τσούνης Ανδρέας, Κ.Π. Θεσσαλονίκης (Κεντρικού Τομέα)

Υποψήφιοι/ες για το Περιφερειακό Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας

 • Τσούνης Ανδρέας, Κ.Π. Θεσσαλονίκης (Κεντρικού Τομέα)

Υποψήφιοι/ες για το Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου

 • Μπαβέλλα Αγγελική, Κ.Π. Αργολίδας

Υποψήφιοι/ες για το Περιφερειακό Παράρτημα Βόρειου-Νότιου Αιγαίου & Κρήτης

 • Αμπαζή Ευαγγελία (ΚΠ ΣΑΜΟΥ)
 • Κυριάκου Μαρίνα (ΚΠ ΧΙΟΥ)